Vinnarna är korade!

En spännande afton är till ända, och nu har vi facit på vilka som står som vinnare i de olika kategorierna. 

Årets företagare

Malwa
(vinnare)

Har skakat om en mycket traditionell bransch och på 10 år gått från att vara utmanare till att idag leda utvecklingen och vara marknadsledande. Tillsammans med starka leverantörer och samarbetspartners har man tagit fram en helt egentillverkad maskin som idag är bäst i klassen. Nästa steg blir att tillsammans fortsätta utvecklingen för att möta framtidens utmaningar och möjligheter inte bara i Sverige utan i resten av världen

En god förebild och stort föredöme. Nominerad i kategorin Årets Företagare i Mark 2019: Magnus Wallin

Retex

Med rötter tillbaka ända till 60-talet har man servat hela Norden med väldesignade produkter i hög kvalitet till bra pris. En vilja och förmåga att ständigt utvecklas har tillsammans med ett stort välutvecklat nätverk och goda leverantörsrelationer gjort att man lyckats mycket väl i en bransch som tvingat många andra att kasta in handduken.

Goda förebilder och stora föredömen. Nominerade i kategorin Årets Företagare i Mark 2019: Krister Claesson, Peter Ohlsson & Jeannette Brevik

Bimab (Byggservice i Mark)

Genom exceptionellt god ordning och reda når man sin 0-vision, dvs noll fel. Ett projekt tillsammans med detta företag kan helt enkelt inte gå fel. Man har hanterat vikande marknader genom att utvecklat sig på nya områden och skapat egna koncept. En gasell som ”lotsar dig från start till klart”

En god förebild och stort föredöme. Nominerad i kategorin Årets Företagare i Mark 2019: Jonas Olofsson

Årets kulturpris

Rune Persson
(vinnare)

Rune är en av grundarna och en drivande kraft i Marks Konstgrafiska.
En riktig eldsjäl och inspiratör för alla! Verksamheten vänder sig till alla åldrar och befrämjar kreativitet och skapande utveckling! Rune Persson sätter verkligen Mark på kartan inom kulturen, inte minst med sin samverkan med kinesiska konstnärer!
Som inflyttad till Marks kommun är Marks konstgrafiska, en verklig fullträff!

Simon Hallberg

Han har skapat magi och trollbundit sin publik under en längre tid på ett utvecklande och nytänkande sätt. Simon blev utsedd till tvåfaldig svensk juniormästare i Salongsmagi, både 2017 och 2018. Han är en otroligt begåvad 17-åring som har tagit mod till sig och tagit ett stort steg i magins värld, men också som egenföretagare.

En grym magiker är vad Simon är!

Carl Erik Johnsson

Han har verkat som ledare i över 50 år i föreningarna Berghems SK, Skene IF och Kinnaströms SK. Han har under flera år utfört ett gediget forskningsarbete under många år. Allt för att få fram allt som hänt i idrotten i Marks härad under åren 1893 - 2013.
Detta har resulterat i en bok på cirka 300 sidor i A4 format.
Boken är av stort värde, inte bara för ”idrottsnördar” utan för alla Markbor med intresse för sin hembygd.

Årets idrottspris

Fehim Smajlovic
(vinnare)

Bolltalangen från Skene hade bestämt sig. En dag skulle han bli svensk mästare. Sedan debuten i högstaligan har allt handlat om att nå ända fram – och i år lyckades han.
Fehim Smajlovic är SM-vinnare i futsal samt en del av det svenska landslaget i en sport som är på stark frammarsch.

Martin Georgsson

Cupvinster och seriesegrar är ett bevis på att föreningen gör mycket rätt. Men den största framgången är att IFK Örby har gett fotbollstokiga tjejer en miljö att trivas och utvecklas i.
Alla ledare har bidragit och förtjänar beröm men Martin Georgsson har blivit nyckelpersonen som ser till att helheten håller ihop.

Sofia Åstedt

Det är inte många Markbor som kan skryta med att de har varit snabbast i Sverige. Men en 16-åring från Skene vet hur det känns.
Sofia Åstedt har tack vare stor talang och hårt slit seglat upp som ett av Sveriges största löften inom simningen.

Årets butik

Jeansson
(vinnare)

Med fokus på såväl kund som på att kontinuerligt utveckla sitt butikskoncept, har denna butik kommit att bli en given pärla och mötesplats i Kinna centrum. Man startade med ambitionen att förena ett gediget modeintresse riktat mot en bred kundkrets tillsammans med lång och gedigen kunskap inom mode och konfektionsbranschen. I efterhand kan vi alla konstatera att detta kom att realiseras. Nu satsar man för fullt både i engagemang och i ökad butiksyta. Alla goda ting är tre och det stämmer precis in på denna ägartrio som erbjuder tre fantastiska våningar mode.

Salvia Blommor

Med kunskap om traditioner och känsla för trender möter man varje kunds behov och önskan. Genom färgsprakande kombinationer med exotiska inslag skapas trivsel i Kinna Centrum. I över 50 år har blomsterälskare vallfärdat till butiken som får hela Mark att blomstra.

Butik Juni

Med stor passion, känsla och med ett genuint engagemang för kundens bästa, känner man sig alltid lika väl omhändertagen i denna butik. Med ett modernt butikskoncept och ett sortiment som har såväl bredd som djup, lämnar man aldrig hennes butik utan en påse och ett leende på läpparna. Det centrala läget medför att butiken på ett påtagligt sätt bidrar till ett levande Kinna centrum.

Årets uppstickare

Hans Erling
Kungsfors Köpcenter
(vinnare)

Omöjligt, sa Bill. Ingen idé, sa Bull. Men med envishet, affärsmannaskap och lång erfarenhet av handel går det mesta att genomföra. Genom att utmana såväl nationella kedjor som trender sticker Kungsfors Köpcenter upp och får Markborna att både handla och träna lokalt.

Ingrid Pasha
Fritsla bageri

Inte bara lyckades man starta bageriet i byn, genom crowdfunding, genom storytelling, lokala råvaror och hantverket i fokus bidrar man både med nytänkande och en hållbarare värld.
Här bakas ständigt andra bullar. Såväl bybor som besökare tjusas och låter sig väl smaka.

Haris Nikocevic
Takteam 7H

Den här snabbklättraren är inte höjdrädd. Genom nischning, god service och hög kvalitet på utförda arbeten får man nöjda kunder och en omsättning som skjuter i höjden. Nybörjare till åldern, men uppstickare av rang som snabbt etablerat sig både lokalt och i hela sju härader.

Årets soloföretagare

Yonni Viel
Lokalt från Sjuhärad
(vinnare)

Genom hans mod och vilja att plocka fram det bästa ur Sjuhärads och Marks kommuns skafferi får han oss att uppskatta och vara stolta över det lokala. Hans affärsmodell och förmåga att samverka gör att andra dras med i framgången. Detta är ett framgångsrikt recept, kryddat med de bästa smakerna från Sjuhärad.

Nominerad i klassen ”Årets Soloföretagare”, Yonni Viel / Lokalt från Sjuhärad

Ellinor Annerud
Kreafix hälsa

Med glädje och äkta välvilja sprider denna rörelsecoach kunskap och träningsmotivation till medmänniskor i alla åldrar utifrån den egna kapaciteten. Både genom arbete i eget företag och genom samverkan med andra hjälper hon individer att hitta glädjen i motionen, kunskapen att göra rörelserna bättre och fantasin till att göra naturen till ett gym. Enkla medel blir rakaste vägen till ett hållbart välbefinnande.

Nominerad i klassen ”Årets Soloföretagare”, Ellinor Annerud / Kreafix hälsa

Kathe Branting
Kinna Hälsokost

Hennes engagemang, uthållighet och omtanke har gjort att hon är och under lång tid varit en känd och mycket uppskattad person för oss markbor. Det personliga mötet och servicen står i fokus i hennes butik då hon alltid bjuder oss på sin kunskap och vilja att hjälpa. Hälsotrender kommer och går men Kathes Hälsokost i Kinna består.

Nominerad i klassen ”Årets Soloföretagare”, Kathe Branting / Kinna Hälsokost